videogames, boardgames, Roleplaying, wargames, cardgames

januari 2019

madiwodovrzazo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Kalender Kalender

Laatste onderwerpen

» Bennep - Benoit - DM Tijs
ma aug 06, 2012 8:21 pm van Bennep

» HeroQuest / Descent/ Doom
do mei 10, 2012 3:29 pm van JTG wizard

» Ricky Ticky - Tijs - DM Bennip
do apr 12, 2012 11:47 am van JTG wizard

» Serenity RPG campaign Bennep 13/4/2012
do apr 12, 2012 11:07 am van JTG wizard

» karel Evil campain 06/04/2012
zo apr 01, 2012 10:56 pm van JTG wizard

» chars
do maa 22, 2012 9:57 pm van jacky_pinchin

» Kára Valmeyjar's journal
wo maa 14, 2012 12:44 am van KaraValmeyjar

» Zilvra vyll - Tijs - DM Karel
do maa 01, 2012 7:35 pm van JTG wizard

» Serenity RPG campaign Bennep 9/3/2012
di feb 28, 2012 1:38 am van charles

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten


  Alganar – bart - dm tijs

  Deel
  lordbart
  lordbart

  Aantal berichten : 90
  Registration date : 04-11-07

  Alganar – bart - dm tijs

  Bericht  lordbart op di mei 06, 2008 4:17 pm

  Ik was een van de wareforged die gemaakt is om te vechten tijdens de last war.
  Door een fout was mijn stenght te laag om efficiënt in de oorlog te kunnen vechten en ik werd verkocht aan een oude wizard. Deze had door dat ik intiligenter was dan de andere wareforged. Ik werkte voor hem, helpte hem met zijn studies en deed klusjes in het huis. Hij werd mijn leraar en ik leerde spells van hem. Voor vele jaren woonde ik bij hem totdat hij sterfde. Ondertussen was de last war al lang gestreden en was er weer vrede ,ook al zijn er nog wrijvingen tussen beide fronten.
  Ik trek op weg om de wereld te verkennen en wat geld te verdienenen….

  Sesie 1

  Drusilia, bennep en ik worden plots aangevallen door een groep goblins. We lopen weg en komen op een plein uit. Hier help een groep avonturiers ons met ons gevecht tegen de goblins. Ik loop achter deze groep in maar een pijl raakt mij toch in de schouder. Ik cast een mage armor en daarna schiet ik met mijn crosbow op een van de goblins. Een paar sterke personen van de groep verslaan de goblins en hobgoblins zonder al te veel moeite. Maar ze gaan wel erg onstuiming te werk. Een slaat met een grote hamer een gat in een muur en een dwerg slaat zo hard op een goblin dat het bloed in het rond vliegt en er niets van de goblin overblijft. De laatste paar goblins lopen weg van de schrik. Er komen een paar mensen bang uit hun huis om te kijken of het gevecht gedaan is. We maken kennis met de personen die ons geholpen hebben en drusilia trekt de pijl uit mijn schouder. we besluiten samen naar een inn te gaan. We legen eerst nog de lijken aan de kant en brengen de wapens van de rovers naar een stadswachter. Die wapens kan hij wel gebruiken, want zijn schild en zwaard zien er niet al te nieuw uit. De wachter vertelt over de roversbende die de stad geregelt aanvalt en hij vertelt over de wachters die er niet veel tegen kunnen doen. Sigmoender stelt voor het leger van de stad wat wapentraining te geven. In de inn worden we behandelt als helden, we krijgen vlees en drank op kosten van de stad. De dwerg bennep eet nogal gulzig en eet zeker 3 stuken vlees. We praten wat en ik kom erachter dat de groep aan een bootreis bezig is. Sigmoender vertrekt met een paar van onze groep naar het plein voor de training. Ik blijf met een paar andere personen in de inn. De waard brengt de dwerg nog een stuk vlees. Als hij het vlees op heeft gaat wij ook naar het plein. De elf geeft les boogschutten. Maar het lukt de soldaten nog niet zo goed om een paal te raken. Verderop traint een groep met zwaard en met schild. De elf krijgt nog ruzie met sigmoender. Na een paar uur zegt simoender dat de training erop zit. Hij krijgt een applaus van de wachters en van omstanders die naar de training aan het kijken waren. Sigmoender valt net niet door de ton waar hij opstaat. Het is al avond en we gaan naar de inn.


  Laatst aangepast door lordbart op vr dec 05, 2008 4:14 pm; in totaal 1 keer bewerkt
  lordbart
  lordbart

  Aantal berichten : 90
  Registration date : 04-11-07

  Re: Alganar – bart - dm tijs

  Bericht  lordbart op za mei 17, 2008 3:51 am

  Sesie 2

  De volgende morgen zien we dat de inn is overvallen. De waard ligt op de grond en idan helpt hem recht. Ook ik en drusilia helpen hem. De rest loopt naar buiten en ziet 2 bugbairs.
  Ik, drusilia en idan gaan ook naar buiten. Ik cast mage armor en schiet daarna met mijn crossbow op een hobgoblin. Verder om de hoek staat een 3 de goblin met een boog maar die vlugt weg als hij ziet dat de rest van zijn groep verslagen is. De kapitein en zijn manschappen vragen ons naar de boot te gaan. De boot vertrekt even later uit de haven. Enkele personen krijgen last van zeeziekte en krijgen een drankje hiertegen als ze de keuken helpen opruimen. Charles pakt het slim aan en roept een onseen servent op voor het werk te doen. ‘s avonds praten ik en dresulia nog even op het dek, enkele anderen liggen al in hun hangmat. Enkele dagen later worden we ’s morgens vroeg aangevallen door een leger ondoden. De meeste liggen nog te slapen als er van verschillende kanten ondoden komen. 2 ondoden komen vlak langs mij de boot opgekropen. Ik probeer weg te lopen, de ondoden proberen mij nog te raken met hun zwaarden. Ik loop weg en cast mage armor, maar dan komt er een ondode van de trap afgelopen en slaat mij bewusteloos neer. Als 1 van de bemaningsleden mij even later recht helpt, zie ik dat er al wat meer personen wakker zijn geworden en zijn komen meevechten. Ik loop naar een veiligere plek en schiet met mijn crossbow op een van de vijanden. Dit heeft nier erg veel effect dus daarna probeer ik een magic missile. Er liggen al enkele personen dood of bewusteloos neer en er komen nog meer ondoden op het schip geklommen. We staan er niet goed voor. Ik blijf op de ondoden schieten met mijn crossbow. Ook bennep, sarlec en sigmunder zijn nog aan het battellen. Charles heeft zich ondertussen in de keuken opgesloten Een van mijn pijlen mist en raakt sarlec. Sigmunder maakt een goede indruk bij de kokkin met zijn vechtkunsten. Na het moeilijke gevecht komt de kapitein uit zijn vertrek, hij bedankt ons allen en geeft ieder 50 gold. Omdat de bemanning gesneuveld is krijgen wij taken op de boot toegewezen, maar ik en enkele anderen kennen niets van boten en snapen er niet veel van. We komen toch goed in de haven aan. Daar word de boot door magische stukken aarde uit het water gelift.
  lordbart
  lordbart

  Aantal berichten : 90
  Registration date : 04-11-07

  Re: Alganar – bart - dm tijs

  Bericht  lordbart op vr jul 18, 2008 4:58 pm

  Sessie 3

  We staan tussen de ruines van rosequary. Het is donker dus de meeste van ons zien niet veel. De grond is bedekt met een laag glas, hierdoor is het moeilijk om ons evenwicht te houden. We houden ons stil om de aandacht van de zombies niet te trekken. Drusilia gaat de omgeving verkennen maar maakt teveel lavaai en een aantal zombies komen achter haar aan. ze verschuilt zich achter een muurtje maar de zombies blijven haar volgen tot bij ons. er ontstaat een gevecht en we merkten dat de zombies met een laag glas bedekt zijn. Nadat we het glas ervan af hebben geslagen lukt het om ze te verslaan. Sigmunder en aronir lopen een huis dat nog overeind staat binnen. Aronir komt direct weer terug gelopen om versterking te vragen want in het huis zitten zombies en een vrouw die blijkbaar de leidster is. Enkele van ons lopen naar binnen en er ontstaat een opstopping in de ingang. Ik en enkele anderen staan buiten en merken dat er hierbuiten ook nog enkele zombies aankomen. Er onstaat een groot gevecht dat niet zonder problemen verloopt. Door de glade glasvloer glijden we de hele tijd uit en enkele van ons worden bewusteloos geslagen. Met mijn crossbow en magic missile kan ik toch enkele zombies raken. Uiteindelijk lukt het ons om zowel de zombies binnen als buiten het huis te verslaan.
  lordbart
  lordbart

  Aantal berichten : 90
  Registration date : 04-11-07

  Re: Alganar – bart - dm tijs

  Bericht  lordbart op di aug 12, 2008 5:22 pm

  Sesie 4

  Charles ziet iets groots naar ons toe komen vliegen in de horizon. We rennen weg en komen aan een mijnschacht. Het is erg donker binnen dus sturen we de dwerg naar binnen om te verkennen. Ineens valt een flying zombie mij aan en ik vlugt snel de grot in. de zombie was het “grote” beest dat kwam aanvliegen. Gelukkig was hij niet groot, anders had ik zwaardere klappen gekregen. De zombie is snel verslagen en we gaan verder de grot in, de dwerg loopt voorop, hij kan net als mij zien in het donker. De andere gebruiken een lichtgevende rod om iets te kunnen zien. Als de dwerg een luik probeert te openen krijgt hij een stroomschok. We proberen andere gangen maar ze kommen allemaal uit op een luik. Charles vind een blauw gaatje in 1 van de luiken en sigmunder kan met een blauwe sleutel het luik openen. Charles gaat als eerste de ladder af. Hij vind een toestel met verschillende gekleurde sleutelgaten. Terwijl Druisilia en idan uitkijk houden gaat de rest de ladder af. Charles stopt de sleutel in een van de gaten. De kamer begint te beven en draaien, de ingang draait weg en een andere gang verschijnt. Deze lijdt naar een magisch washok. We proberen een ander sleutelgat, de kamer draaid naar een andere gang. Het riekt verbrandt, er is een groot gat met water, daarnaast zit een lijk en verder in de gang is een kamer vol as. Bij het lijk vinden we een bruine sleutel maar dan komt een fire elemental op ons af. Ik blijf op een veilige afstand, maar de rest springt in het water en gooit water op de fire elemental. Dit heeft sucses want de fire elmental dooft uit. We gaan druisilia en idan verwitigen en onderweg openen we de andere luiken met onze sleutel. maar achter deze luiken is niets te vinden, ze lopen allemaal dood. We gaan terug de ladder af en proberen weer een ander sleutelgat en komen in een studeerkamer vol boeken. 2 lijken zitten aan het bureau. Enkele van ons bekijken de boeken en stoppen enkele interresante boeken in hun backpack.
  lordbart
  lordbart

  Aantal berichten : 90
  Registration date : 04-11-07

  Re: Alganar – bart - dm tijs

  Bericht  lordbart op vr sep 12, 2008 8:41 pm

  Sessie 5

  we staan in een winkel. Enkele van mijn vrienden willen hun wapens laten opgraden.
  Idan wacht buiten, hij is buitengegooid. Ik wil vragen of ze een setje crosbowbolts hebben, maar mijn vrienden houden mij tegen. de eigenaars houden duidelijk niet van bogen, waarschijnlijk had idan ook pijlen willen vragen. we gaan nog even naar de armorwinkel. Idan en charles zoeken buklers en betalen met wat oude schilden. Sigmunder blijft een lange tijd praten over zijn armor, hij wilt iets specialers dan een bukler. We gaan naar onze opdrachtgeefster in de inn. Ze tracteerd ons op eten en drinken. Bennep, avarion,idan en charles bestelden een special dwarven ale. Sigmunder neemt het woord en geeft de vrouw de shema. Hij zet ook een 2de shema op de tafel, maar geeft die niet aan haar. De vrouw is even verbaast. Sigmunder zegt dat ze de shema wel kan kopen, maar niet kan geven, het was immers een zware opdracht de sheme te vinden en we hebben daarbij vershillende kenissen verloren. De vrouw vraagt nog of we haar willen escorteren. We accepteren maar avarion, idan en charles waren niet in staat iets te doen, de special dwarven ale was hun niet goed bekomen. Ik snap er niets van, waarom wil iemand iets drinken waar hij ziek van wordt ? waarschijnlijk weet geen enkele wareforged het antwoord. We besloten dat de personen die niet onder de invloed van de drank waren om beurt wacht zouden houden. De volgende dag waren de bierdrinkers nog altijd niet bekomen. De vrouw wil dat we onszelf bewijzen voordat we haar escorteren, we moeten een lokale bokser Bloodfist verslaan en terugkomen met de beker. Bennep en sigmunder gaan een tatoeage laten zetten in de stad, dan gaan we met zen vieren naar de boksmatch. Sigmunder, bennep, drusilia en ik. Bennep probeert bloodfist te tracteren op een special dwarven ale, maar dat mislukt, jammer anders waren we makelijk gewonnen. We gaan de ring in, dat boksen lukt mij niet zo goed, ik zie dat sigmunder ook moeite heeft om hem te raken. Bennep en drusilia delen rake klappen uit en slaan bloodfist K.O. drusilia krijgt heel wat aandacht van de manen in het publiek. We krijgen elk een beker en gaan terug naar de inn.
  lordbart
  lordbart

  Aantal berichten : 90
  Registration date : 04-11-07

  Re: Alganar – bart - dm tijs

  Bericht  lordbart op vr okt 10, 2008 5:41 pm

  Sessie 6

  Ik ga naar mijn kamer om mijn spells te leren. Als mijn studies gedaan zijn merk ik dat het al nacht is. Ik ga naar bennep en drusilia, die op wacht staan bij lady elray. alles is nog rustig, en we besluiten van wacht te wisselen. Ik en bennep houden verder de wacht, alles blijft rustig tot sigmunder voorbijkomt, hij sleept piat en avarion de trap af. Ze zijn allebei naakt. Hij neemt ze mee naar buiten en bind ze aan een paal. Het is vroeg in de ochtend en sigmunder loopt naar de wapenshop. Hij komt terug met zijn zwaard en legt het op de tafel. We vragen wat er met charles, piat en avarion aan de hand is. Sigmunder zegt dat het hun verdiende straf is. We kijken naar buiten en zien charles, piat en avarion vastgebonden aan een paal, ze zijn volgeklat met verf maar slapen nog alledrie. Het is ook begonnen met regenen. Drusilia, bennep en ik maken ons klaar om met lady elray naar de boot te gaan. Sigmunder blijft bij de 3 achter. We vertrekken naar de boot. Het is harder gaan regenen, de regen stopt boven het hoofd van lady elray en raakt haar niet en bennep houd zijn schild boven zijn hoofd. De boot is dezelfde als waarmee we gekomen zijn. Maar enkele bemaningsleden zijn vervangen door nieuwe. Ik krijg de taak om bij de deur van de kapitein wacht te houden. Sigmunder komt aangelopen met de rest. Op het schip geeft hij hun kleren en spullen terug. Het blijkt dat het hele gedoe een afleidingsmanuever was. In de nacht hoor ik een bericht dat bennep en drusilia aan het vechten zijn tegen lizardfolk in het ruim. Enkele personen gaan helpen maar ik blijf wacht houden bij de deur. Later hoor ik dat de lizardfolk zonder veel moeite verslagen werden. Het waren waarschijnlijk rovers die spullen uit het ruim wouden stelen.
  lordbart
  lordbart

  Aantal berichten : 90
  Registration date : 04-11-07

  Re: Alganar – bart - dm tijs

  Bericht  lordbart op vr okt 24, 2008 3:55 pm

  Sessie 7

  Ik bewaak lady elray op het schip. Ook sigmunder is nog op het schip bij de kokkin. De rest is de stad ingetrokken. We horen plots een ontploffing en in de lucht is een raar teken te zien. De kokkin haalt snel haar zwaard en zegt dat we moeten vertrekken. Ik cast mage armor en loop met sigmunder, lady elray, de kokkin en de waard de stad in. in de stad zien we de rest van de groep vechten tegen vierarmige goblins. Horgar is van ver te zien want hij is nu large, voordat we tot bij hun gelopen zijn is het gevecht gedaan. De waard van de inn loopt naar zijn zoon die omgekomen is in het gevecht. Horgar loot ondertussen de goblins en vind wapens en schilden. We dragen de zoon naar de inn. In de inn is er geen eten te krijgen door de oorlog. Lady elray helpt ons door food and water te casten. Sigmunder en enkele mannen vertrekken na het eten naar de vrouwen en kinderen om zijn grote evacuatieplan voor te bereiden. Horgar ligt te slapen tegen een muur. Een onbekende man komt binnen en vraagt charles om mee te gaan helpen bij de gewonden en charles gaat met hem mee. Niemand in de inn heeft ooit gehoord van vierarmige goblins dus gaat bennep een lijk halen. Al snel komt hij terug met lege handen, de lijken zijn verdwenen. We lenen een goblinschild van horgar terwijl hij slaapt, iemand herkent het teken op het schild. Sigmunder komt terug en besluit raar genoeg om buiten te slapen. Ook de anderen gaan nu rusten. in de nacht word van wacht gewisselt, in mijn vrije tijd leer ik dan mijn spells. De volgende dag wordt sigmunder gewekt door de zonsopgang, hij vertrekt snel om de vrouwen en kinderen te halen en naar de boot te brengen. In de inn duurt het wat langer voordat iedereen wakker en klaar is om te vertrekken. We merken dat charles er nog niet is maar vertrekken naar de boot.
  lordbart
  lordbart

  Aantal berichten : 90
  Registration date : 04-11-07

  Re: Alganar – bart - dm tijs

  Bericht  lordbart op do nov 13, 2008 1:27 am

  Sessie 8

  We lopen met de vrouwen en kinderen naar de boot en gaan aan boord. Niet lang daarna vertrekt de boot. In het ruim hangen hangmatten waar geslapen kan worden. De hangmatten zijn bijna volledig vol. Charles word ook in een hangmat geholpen. De kinderen spelen liever op het dek.
  Onze groep zal in shifts op de boot helpen.

  Ik zit in de eerste shift en werk met jan en piet op de boot. Piet ziet eruit als een sterke kerel rond de 30 jaar. Hij is een zeevaarder die met boten meevaart om erop te werken. Hij zoekt in de haven naar een boot die bemanning nodig heeft en vaart dan mee tot de volgende haven waar hij weer nieuw werk zoekt. Op die manier heeft hij al veel plaatsen van de wereld gezien. Jan is een dikkere man van ongeveer 40 jaar. Hij komt uit de stad waar we vandaan komen. Zijn bakkerij is vernielt door de oorlog en enkel op deze manier kan hij mee op het schip met zijn vrouw en kinderen. Hij wil ergens anders een nieuw leven beginnen met zijn gezin. Hij is blij dat hij een plek op de boot heeft kunnen bemachtigen en weg is uit de stad want hij kan niet vechten en is bang dat hem of zijn gezin iets zou gebeuren in de oorlog.

  Na mijn shift ga ik op zoek naar een rustig plekje. In het onderste ruim is niemand, er staan enkel kisten met proviant en materiaal. ik oefen mijn spells tot sigmunder aankomt. Hij zocht mij om mee te kaarten in de kapiteinshut. Ik neem mijn spullen en loop naar boven. Onderweg kom ik charles tegen. Hij is aan het werken en draagt emmers met uitwerpselen naar boven. Er zijn enkele spullen van hem gestolen toen hij aan het slapen was. Ik laat hem verder werken en loop verder. In de kapiteinshut word de ganse avond gedobbelt. De volgende dag heb ik weer een shift en ik werk weer met jan en piet. Piet vertelt dat hij op een schip zat en werd aangevallen door een giant octopus. Het schip zonk en hij heeft 26 uur gezwommen tot hij aan land kwam. Het klinkt allemaal overdreven. Na het werk ga ik terug naar het onderste ruim. Tijdens het oefenen van mijn spells zie ik ratten voorbijlopen. Ik neem mijn spullen en loop naar boven. Net zoals de vorige dag kom ik charles tegen die weer emmers naar boven draagt. Ik praat wat met hem en vertel over de ratten. Dan loop ik verder naar de kapiteinshut. Sigmunder is hier wacht aan het houden. Hij zegt het rattenprobleem aan te pakken. Later is er een bijeenkomst op het deck. Sigmunder is niet tevreden over de diefstallen. Het kan niet dat dat er dingen van ons gestolen worden nadat wij jullie geholpen hebben. Een oude vrouw geeft een fist cup beker terug aan bennep. De beker is gebruikt om water uit de tonen te drinken. Charles krijgt een half boek terug, de rest is als wc papier gebruikt. Sigmunder zegt ook nog het rattenprobleem aan te pakken. Daarna gaat onze groep een kijkje nemen in het onderste ruim.
  lordbart
  lordbart

  Aantal berichten : 90
  Registration date : 04-11-07

  Re: Alganar – bart - dm tijs

  Bericht  lordbart op vr dec 05, 2008 4:13 pm

  Sessie 9

  We zitten in het ruim en zoeken ratten. Sommige worden diseased van de beeten die ze krijgen. Ik word ook 1 keer gebeten maar krijg geen ziekte. De ratten zijn snel gedood we zoeken nog wat rond maar alleen sigmunder vind nog 1 rat als hij op een kist slaat. Charles doet de ratten in een doek en gooit ze overboord. Sigmunder vraagt ons ’s avonds af te spreken op het deck. Ik vertrek een tijd op voorhand al naar het deck en kom tegen, hij wist nog niets van de bijeenkomst. Die avond verteld sigmunder dat hij een groepsnaam en groepsleider wil, want als groep staan we sterker. De naam wordt Combatica Draconica, hoewel sommigen de naam ongepast vinden omdat ze nog nooit een draak hebben gezien, wordt de naam wel goedgekeurd omdat hij een symbolische waarde heeft. Later komen aan in de stad, de stad bestaat uit verdiepingen. we gaan naar een inn op een hogere verdieping. Het is een inn waar de groep al eens heeft overnacht toen ik er nog niet bijwas. Ik krijg een kamer met een spiegel, een bed en een kast. Ik oefen even mijn spells en ga dan in de inn zitten. Sigmunder en bennep zitten er ook . bennep zegt dat hij de haven kan zien in een onzichtbare kast. De rest denkt dat hij weer te veel gedronken heeft. Avarion wil gaan kijken naar de kast en de rest gaat ook maar mee. Op de plaats waar hij wijst staat zijn bed, er staat een kast aan de andere kant van de kamer, maar die is niet onzichtbaar. Ook charles heeft een probleem met zijn raam, aangezien hij vorige keer berooft is door gnomes die langs het raam binnenkwamen, laat hij het raam dichttimmeren door een unseen survant. Hij schuift daarna zijn kast ervoor, maar dan ondekt hij dat daarachter ook nog een raam zit. Misschien kwamen de gnomes hierlangs naar binnen?
  lordbart
  lordbart

  Aantal berichten : 90
  Registration date : 04-11-07

  Re: Alganar – bart - dm tijs

  Bericht  lordbart op vr jan 09, 2009 8:49 pm

  Sessie 10

  We zitten in de inn en sigmunder heeft het over draconica. Er wordt wat gediscutieerd over een cloak en het symbool van draconica. We vragen sigmunder wat over zichzelf te vertellen, aangezien hij een groep wil starten maar we toch niet zoveel over hem weten. We verdelen het geld van de groep, ieder krijgt 100 gold uit de pot. Een gecloackte man komt de inn binnen en geeft ons een brief. Het is een uitnodiging van the house of orient. Er zit 4 platina bij om ons te overhalen te gaan. Het valt ons op dat er vogelgeluiden in de inn zijn, we kijken rond en zien dat het geluid van luidsprekers onder de tafels komt, het zal door deze luxe zijn dat deze inn zo duur is, 8 gold voor onze overnachting. Maar ja, we hebben toch geld genoeg. We vertrekken en gaan eerst langs bij de general store waar drusilia een mes koopt. We gaan verder naar the house of orient maar er is niets te zien. we zien enkel een bedelaar dus leggen we onze uitnodiging maar in zijn kom. Hij opent een deur met daarachter een trap. We komen uit in een soort jungle met een glazen dak erboven. Er zit een oude man bij de orchids. Voor hij onze opdracht geeft, moeten we eerst zijn aap verslaan zonder hem te doden. Horgar loopt de jungle in maar word uiteengerukt door de woeste aap. Idan cast een stinkende wolk en de rest loopt naar het gevecht. De aap ziet er nog lang niet dood uit dus ik schiet een pijl op hem. De rest van de groep verslaat de aap.

  => nieuwe spellbook voor volgende sessies:
  1 detect magic
  1 light
  2 disrupt undead
  1 mage armor
  2 magic missile
  1 repair moderate damage


  Laatst aangepast door lordbart op vr feb 06, 2009 9:21 pm; in totaal 1 keer bewerkt
  lordbart
  lordbart

  Aantal berichten : 90
  Registration date : 04-11-07

  Re: Alganar – bart - dm tijs

  Bericht  lordbart op za jan 24, 2009 5:59 pm

  Sessie 11

  De oude man vertelt over Lucas. Lucas blijkt een spion te zijn want hij heeft een magisch zwaard, de soul blade, gestolen en is ermee weggevlucht. Het is onze taak om hem te vinden. We krijgen een portret van Lucas en de koets waarmee hij gevlucht is. We krijgen ook ieder reispapieren en er wordt voor paarden en voedsel gezorgt. Er wordt ons natuurlijk ook een betaling belooft als we deze opdracht goed volbrengen. We lopen naar de oostelijke stadspoort waar de paarden staan. Idan en charles stoppen om bij een kraam met rommel zoals boeken waar niets instaat. De rest van de groep loopt door en Idan en charles blijven achter. We lopen door een steegje als we plots worden aangevallen door rovers. Ze komen langs verschillende kanten en ik cast mijn mage armor. idan en charles halen ons in en helpen ons de rovers verslaan. De rovers worden snel verslagen en ik cast een magic misille op de laatste rover. We komen bij de paarden en avarion valt er al direct af. We rijden tot de avond. drusilia vangt een konijn of een rat en legt een vuur aan voor te koken. De volgende dag rijden we verder te paard tot we opeens een rare man zien die achtervolgt word door centaurs. De weg voor ons is afgezet met een net. We roepen om het net weg te halen maar dat doen ze niet. Avarion komt weer in moelijkheden en valt bijna van zijn paard, hij kan echt niet paardrijden. We vertragen en proberen de situatie in te schatten. Proberen ze ons in de val te drijven of zitten ze enkel achter de man aan. We stoppen uiteindelijk en de centaurs vragen tol om door te mogen gaan. Sigmunder gaat met de centaurs praten en ze laten ons door zonder betalen, ze nodigen ons zelfs uit om mee te eten. Iets verder staat een grote tafel, er wordt vlees opgedient. De man die de centaurs achtervolgden zit ook aan de tafel, dat heeft sigmunder kunnen regelen. Nu we man van dichtbij zien, zien we dat hij een staart heeft. De centaurs kijken raar naar mij omdat ik niet mee eet van hun maaltijd. Ik doe dan maar alsof ik iets eet en lach nog even naar de centaurs.
  lordbart
  lordbart

  Aantal berichten : 90
  Registration date : 04-11-07

  Re: Alganar – bart - dm tijs

  Bericht  lordbart op vr feb 06, 2009 9:18 pm

  sessie 12

  Onze reis gaat een paar dagen verder. Op een nacht rusten we langs een vijver. We binden de paarden aan een boom en maken vuur. Opeens worden we aangevallen door 2 ogres. Er blijven maar ogres bijkomen, we moeten hier bij hun drinkvijver ofzo zitten. Terwijl de fighters tegen de ogres vechten schiet ik vanop de achtergrond migic missiles en pijlen af. Het is donker maar enkele plekken zijn verlicht. De fighters laten hier hun volledige kracht zien en verslaan alle ogres. We tellen er een stuk of 12. er zijn plannen om hun skulls mee te nemen.
  lordbart
  lordbart

  Aantal berichten : 90
  Registration date : 04-11-07

  Re: Alganar – bart - dm tijs

  Bericht  lordbart op za feb 21, 2009 10:00 pm

  Sessie 13

  We nemen de bruikbare skulls van de ogre’s mee en begraven de lijken. We rijden verder en zien een afgebrande kar op de weg staan met een dode persoon erbij. We zien langs de kar andere kar en paardsporen, waarschijnlijk is lucas ook langs deze kar gereden. We hebben haast en willen doorrijden maar als we iets verder een gewonde persoon vinden stoppen we toch maar om hem te helpen. We nemen hem mee naar het eerstvolgende dorp. We komen aan in het dorp en gaan naar een inn. Bennep, avarion en idan brengen de paarden naar de stal en merken dat er niemand aanwezig is in de stal. De rest gaat naar de inn. We laten de gewonde persoon zien en regelen kamers voor ons. Een vrouw genaamt Safira verzorgt de gewonde man. Bennep gaat bij wat dwergen zitten met een fistcup vol lichte ale en probeert wat informatie los te verkrijgen van de dronken dwergen. Ik ga met drusila de kamers bekijken. Er zijn 2 bedden een kast en een spiegel. In een zijkamer vindt dru een bad. Terwijl dru een bad neemt komt sigmunder zijn spullen in onze kamer zetten. Dan gaat hij naar safira en de gewonde man toe. Later gaan ik en drusilia naar de inn. We komen te weten dat charles en avarion naar de tempel zijn en dat idan de stal bewaakt. Ook sigmunder is er niet, hij is weg met safira. Drusilia gaat bij bennep en de dwergen zitten. Geen goed idee, want de dwergen zijn nogal aantastelijk, hoewel drusilia het weer zelf gezocht heeft. In de avond zijn charles en avarion terug. Charles lost idan af, ondertussen heeft avarion al van een special dwarvan ale gedronken. Hij word naar bed gedragen. Charles is ook alweer terug want de stal is op slot. Ik ga zelf dan maar eens kijken als alles nog in orde is bij de stal en ik merk dat de stal goed op slot is. Alles is rustig dus ik ga terug naar de inn. Het wordt laat en de inn loopt stilaan leeg. Uiteindelijk ga ook ik naar mijn kamer. Later in de nacht komt sigmunder de kamer binnen om zijn spullen te nemen. Als hij hoort dat avarion ale gedronken heeft en dat charles zijn wacht heeft gestaakt is hij niet tevreden. Daar zullen we morgen nog wel iets van horen.
  lordbart
  lordbart

  Aantal berichten : 90
  Registration date : 04-11-07

  Re: Alganar – bart - dm tijs

  Bericht  lordbart op wo maa 04, 2009 5:41 pm

  Sessie 14

  De volgende morgen kom ik te weten dat sigmunder avarion naakt bij de stal heeft vastgebonden. Hopelijk heeft hij nu eindelijk geleerd dat dwarvan ale enkel voor dwarven bedoelt is. De gewonde man is ook weer in orde en mag vertrekken, hij vertelt ons nog dat hij de koets 2 dagen geleden heeft gezien. We vertreken al zeer vroeg. Avarion is nog K.O. en wordt aan zijn paard gebonden. We komen langs de markt en stoppen bij de gewonde man en zijn kraam. Hij wil wat dingen tegen een “vriendenprijsje” aanbieden. 4 platina vindt ik toch niet zo’n vriendeprijsje voor een schild. Iedereen krijgt iets aangeboden en sigi betaalt alles. De man bevestigt het schild op mijn borstkast. Het schild is zijn prijs wel waard, het geeft mij 2 extra mage armors per dag. We rijden verder tot de avond. We besluiten de nacht door te rijden, we binden alle paarden aan elkaar en terwijl ik vooraan de paarden leid, slaapt de rest in het zadel. Het is een rustige nacht op enkele uilgeluiden in het begin van de nacht na. De volgende morgen worden de paarden losgemaakt en we rijden weer verder. Er zijn weer uilgeluiden te horen, raar, want die hoor je normaal alleen ’s nachts. Rond de middag houden we een pauze. We vinden een heleboel giftige paddestoelen en idan cast er een burnspell op om ze te verbranden. Drusilia gaat het vuur blussen en krijgt giftige stoffen op haar. Ik ga een eindje verder staan weg van het vuur en de giftige dampen en laat mijn paard wat grazen. Terwijl charles water zoekt voor de giftige stoffen van drusilia af te krijgen bekijkt idan zijn nieuwe item. Hij loopt in een bauwe schijf en verdwijnt. Even later is hij raar genoeg weer terug !?

  Spells voor volgende sesie:
  1x detect magic (lvl 0)
  1x light (lvl 0)
  2x disrupt undead ( lvl 0)
  3x magic missile (lvl 1)
  1x repair moderate damage (lvl 2)
  1x scorching ray (lvl 2)
  2x mage armor (van schild)
  lordbart
  lordbart

  Aantal berichten : 90
  Registration date : 04-11-07

  Re: Alganar – bart - dm tijs

  Bericht  lordbart op za maa 21, 2009 5:35 pm

  Sessie 15

  De reis gaat verder en avarion wordt wakker terwijl hij nog aan zijn paard is vastgebonden. Sigmunder geeft hem een preek en ook de andere bedenken straffen voor hem. Hij moet iedere avond met bennep sparren, hij moet koken voor de groep en al zijn geld afgeven zodat hij geen drank meer kan kopen. Verder zal charles hem in de gaten houden en hem wat wijze lessen bijbrengen. In de avond slaan we een kamp op en sigmunder, drusilia en zennan gaan jagen. De rest kijkt naar bennep en avarion die aan het sparren zijn. Opeens word ik geraakt door een pijl. Ik roep om de rest te waarschuwen. Ik gebruik mijn nieuwe mage armor schild en begin magic missiles te gooien. De jagers hebben mijn geroep gehoort en komen aangelopen. Als er enkele van de humans doodvallen merk ik dat ik best wel goed bezig ben, ik word duidelijk sterker. ik zie geen vijanden meer en ik volg idan dan maar die richting zennan loopt. zennan ligt op de grond en zegt dat er een sorcerer weggevlucht is, maar we vinden hem niet meer. We lopen terug en de rest zit al bij het kampvuur. Ze hebben ondekt dat de humans een teken op zich dragen, een rode stip, ze horen waarschijnlijk bij een of andere bende.
  lordbart
  lordbart

  Aantal berichten : 90
  Registration date : 04-11-07

  Re: Alganar – bart - dm tijs

  Bericht  lordbart op vr apr 10, 2009 8:45 pm

  Sessie 16

  We reizen weer verder. Tijdens de reis zien enkele van ons verdachte schimmen door de bomen. wat later stoppen we, we verzorgen onze paarden en zetten kamp op. Avarion vergeet zijn paard vast te maken gellukig voor hem is het niet weggelopen. Bennep wil een val opzetten voor als de figuren uit het bos ons komen aanvallen. Ik bied mijn hulp aan om de val op te zetten. Sigmunder en avarion gaan de omgeving verkennen. Idan gaat brandhout zoeken. Bennep legt zijn plan uit, we duwen onze bedrolls vol met spullen zodat het lijkt als we slapen, ondertussen leggen we ons te slapen tussen de paarden. Zo kunnen we hen verassen. Daarnaast komt er nog een wacht waarvan ik de eerste shift zal nemen.die nacht loop ik wat rond met sigmunder, ik blijf in het licht van het kampvuur zodat ik alles goed zie. Sigmunder gaat slapen en bennep neemt zijn plaats als wacht in. Even later vind hij rare sporen in het kamp, hij waarschuwt mij en volgt de sporen het bos in. Ik loop onopvallend het kamp rond en telkens als ik iemand voorbij kom, wek ik hem en waarschuw ik hem voor de indringers. Ik zeg ook rustig en onopvallend te blijven liggen. Maar dat hebben ze niet goed begrepen, ik hoor charles, avarion en idan rondkruipen en fluisteren. Daar gaat onze hinderlaag. Nu ja ik blijf gewoon de wacht houden. Bennep blijft nogal lang weg en sigmunder gaat kijken waar hij blijft. Er was blijkbaar geen probleem want even later zijn bennep en sigmunder terug. Ze hebben niemand gezien. Ook de verwachte aanval komt er niet, we hebben de hinderlaag voor niets opgezet.
  lordbart
  lordbart

  Aantal berichten : 90
  Registration date : 04-11-07

  Re: Alganar – bart - dm tijs

  Bericht  lordbart op za apr 25, 2009 8:58 pm

  Even later dooft het kampvuur en ik cast light op mijn crossbow om iets te zien. Ik ga eens kijken als ik het vuur terug aankrijg maar het hout is op. Even later is mijn light opgewerkt en ik fluister naar bennep voor wat hulp maar ik krijg geen antwoord. Ik strompel in het donker naar de groep en ik kom uit bij idan. Hij cast weer light en helpt bennep zoeken. We vinden bennep niet maar wel een rare tulp. er is duidelijk iets mis dus wekken we de rest. Charles blijkt ook spoorloos en we vinden een tweede tulp. terwijl sigmunder, zennen en avarion verder gaan zoeken breken ik, idan en drusilia het kamp op. Even later komen ze terug, ze hebben een spoor gevonden, we moeten naar het dorpje draft. Iedereen in het dorp vlucht zijn huis binnen als we het dorp binnenrijden. Zelfs de 4 guards vluchten als ze zennen zien. Sigmunder gaat met de guards praten en uiteindelijk doen ze de deur open, het blijkt dat er in het dorp heel wat mensen verdwenen zijn. Ook zijn hier dezelfde tulpen gevonden die wij gevonden hebben. We besluiten deze mensen te helpen. Alle verdwenen personen hadden iets met de handel te maken, dus houden we een extra oogje in het zeil bij de bakker en de slager. Ondertussen houden idan en avarion wacht bij de stallen met de paarden en ik en zennen gaan het dorp verkennen. We merken een grote rookpluim op in het bos, maar omdat we denken dat het een afleidingsmanuevre is om ons uit de stad te lokken blijven we op onze post. Drusilia gaat de rookwolk verkennen. Het blijk dat een rare kerel er aan het koken is. Hij is niet van uit de buurt want hij draagt een dikke mantel en spreekt een vreemd aksent. Hij heeft ook bennep en enkele andere personen gevonden, ze liggen bewusteloos op de grond.

  Gesponsorde inhoud

  Re: Alganar – bart - dm tijs

  Bericht  Gesponsorde inhoud


   Het is nu wo jan 23, 2019 10:12 am